Sudden köper häst

december 15, 2014 SCS Travnyheter

Mats ”Sudden” Sundin har köpt häst. Och det är inte vilken häst som helst. Trav365 rapporterar att hockeylegendaren har köpt Nimbus C.D. Mats Sundin har varit travfrälst länge så köpet kommer knappast som någon större överraskning. Media rapporterade om köpet redan i September, men nu är det alltså officiellt.

På Trav365 kan vi läsa att två olika bolag, som båda ägs av ”Sudden” har registrerats som ägare till hästen. Kul för Sudden som får en riktig supestjärna, säger vi.

Nimbus C.D är bara fyra år men hästen har redan nu sprungit in närmare en miljon kronor och hästen kommer att tränas av Stefan Hultman framöver.

Det är fortfarande oklart hur mycket Mats betalade för sitt nya stjärnskott, men hästen var inte gratis. Det är här är dock bara ett litet steg i Suddens stora travsatsning. Sundin är ett välkänt namn på elitloppsauktionen och det är inget snack om att han vill göra en rejäl satsning på travsporten. Mats Sundin ska under flera årstid låtit Stefan Hultman ropa in de dyraste ettåringarna på ovan nämnda auktion.

Det är ingen billig hobby som Sudden har hittat, men det verkar onekligen som att han har råd. Enligt obekräftade källor så är Mats Sundin god för lite mer än $30 miljoner. Det är lite mindre än en kvarts miljard.

Screen Shot 2014-12-15 at 13.27.49

Powered by http://wordpress.org/ and http://www.hqpremiumthemes.com/